Blog

Van benne potenciál

Kellner Tamás
2022.10.31 12:24

Van benne potenciál

 

Utópisztikus álom, hogy a férfiak mindig készen állnak arra, hogy partnerüket teljes mértékben elvarázsolják a lepedők alatt. Nincs két egyforma férfi, így nincs két egyforma szexuális étvágy sem. Számtalan olyan dolog történhet az életünkben, ami kihatással van a libidóra.

 

Mi is az a merevedési zavar?
Az erektilis diszfunkció, hétköznapibb néven merevedési probléma, igencsak tabutémának számít a férfiak körében. Egy férfi lehet fáradt (szellemileg és fizikailag), lehet, hogy a gondolatai is teljesen máshol járnak, de egész egyszerűen az életkor vagy az egészség is szerepet játszhat abban, hogy a merevedési zavarral küzdő férfiak nem vagy csak korlátozottan tudnak teljesíteni az ágyban.


Az erektilis diszfunkció (ED) inkább egy tünet, mintsem állapot. Az erekció a férfi szervezetében zajló komplex, több összetevős folyamatok eredménye. Maga a szexuális izgalmi állapot egyfajta interakció a pénisz, az idegrendszer, az izmok, a hormonok és persze az érzelmek között. Ezeknek külön-külön is jelen kell lenniük, ugyanakkor együtt is kell működniük ahhoz, hogy a merevedés létrejöhessen.
Amennyiben a fentiek megvalósulnak, az említett összjátéknak köszönhetően hormonális okokból megnő a vér beáramlása a barlangos testekbe, és a vér onnan történő kiáramlása radikálisan lecsökken. Az ellazult simaizom miatt a barlangos testek kitágulnak, majd a vér odaáramlik, és megtölti őket. A légyott végén pedig a vér elhagyja a barlangos testeket, és a kiáramlás végén a pénisz ismét felveszi a nyugalmi állapotot.
Az ED különféle egészségügyi okok miatt is jelentkezhet. Ilyen merevedési problémákat okozó állapot lehet (a teljesség igénye nélkül) a cukorbetegség, a stresszes életmód, a COPD (krónikus légúti szűkület), a dohányzás, az érelmeszesedés, az alkoholfogyasztás vagy akár a túlsúly is. Ezek mind negatívan befolyásolhatják a férfi nemi szerv funkcióit, ami merevedési zavarokhoz vezethet, főleg az 50 év feletti férfiaknál. Persze a mai felgyorsult, stresszes világban, amelyben élünk, ez a kor(határ) kezd lefelé elmozdulni, így már a 40-es éveikben járó férfiak is „gazdagodhatnak” ilyen negatív tapasztalatokkal.
Szerencsére ezek a tünetek megelőzhetők különböző kezelésekkel vagy természetes libidónövelő hatású készítményekkel. Szemben a gyógyszeripari termékekkel – amelyek jellemzően vénykötelesek – ezek a szerek olyan természetes összetevőket tartalmaznak (például maca gyökeret vagy vörös ginzenget), amelyeknek semmilyen negatív mellékhatásuk nincs a szervezetre. A legelső és leghíresebb kék tabletta egy szildenafil nevű hatóanyagot tartalmaz, és társai is jellemzően ugyanilyen vagy hasonló kémiai szerkezettel rendelkeznek. Ezzel persze nincs is semmi baj, de mivel gyógyszerekről van szó, bizony van mellékhatásuk, míg a természetes anyagokat tartalmazó potencianövelő tablettákat szedőknek nem vagy csak nagyon enyhe nem kívánt hatásokkal kell számolniuk. Egy másik erős érv, amely a természetes potencianövelők mellett szól az, hogy nem feltétlenül szükséges a merevedési zavarral rögtön az orvoshoz rohannunk a kék piruláért, mivel ezek a termékek olyan biztonságos és megbízható helyekről is beszerezhetőek, mint a www.potenciamarket.hu.

Van választás
Ezer és ezerféle potencianövelő tabletta létezik, és természetesen mindegyik márka fennen hirdeti, hogy az ő termékeivel a férfi igazi férfi lesz, és a legkeményebb örömökben tudja részesíteni a párját. Ez persze a dolog marketing része, de nem árt körültekintően kiválasztani a libidónöveléshez szükséges tablettát, mivel tabletta és tabletta között is igen nagy különbségek lehetnek. Vannak ugyanis szerek, amelyek olyan mesterséges anyagokat tartalmaznak, melyeknek lehetnek mellékhatásai. Ezzel ellentétben a természetes alkotóelemekkel rendelkező szerek, amelyekben gyógynövények, nyomelemek és különféle ásványi anyagok találhatók, nyugodtan fogyaszthatók, pláne, hogy ezek étrendkiegészítő besorolással rendelkeznek. Mivel nincs két egyforma férfi, ezért nem mindenkinek használ ez vagy az a potencianövelő tabletta, ugyanis ezek összetételében is van különbség.

A legtipikusabb összetevők az erekció növelését szolgáló készítményekben a következők:

DHEA: Egyes kutatások kimutatták, hogy a DHEA (dehidroepiandroszteron), - amely egy hormon, és a legnagyobb mennyiségben fordul elő az ember szervezetében ¬, növeli a libidót a nőknél, és segítséget nyújt az erektilis diszfunkcióban szenvedő férfiak számára is. A DHEA alacsony dózisban biztonságosan szedhető. Az egyetlen „mellékhatása” egy-két pattanás lehet, de mivel hormonról van szó, ezen nem is kell csodálkozni. Gondoljunk csak a serdülőre, akik óriási hormonális változásokon mennek keresztül., és ebből kifolyólag bizony néha pattanásokkal is számolniuk kell.
L-arginin: Az L-arginin egy úgynevezett alfa-aminosav, amely egy feltételesen esszenciális (azaz csak bizonyos körülmények között, például betegségek vagy fokozott stressz esetén nélkülözhetetlennek számító), és az emberben is előforduló szerves vegyület. Először a csillagfürt nevű növényben sikerült kimutatni, de mára már a legnépszerűbb aminosav, főleg a sportolók és potenciazavarral küszködők körében, mivel serkenti az erek tágulását és javítja a véráramlást, ami értelemszerűen elengedhetetlen az erekcióhoz. Mellékhatása maximum enyhe hasmenés lehet, de hasonló hatást válthatnak ki a természetes édesítőszerek is.
Ginzeng: Talán a ginzeng az a növény, amelyet senkinek sem kell nagyon bemutatni. Azonfelül, hogy immunerősítő hatása van, segít a merevedési zavarban szenvedő férfiaknak is. A ginzeng gyökeréből készült kivonatok javítják a szexuális vágyat - a növényt méltán hívják a férfierő legnagyobb támogatójának. Ezenkívül a korai magömlés elkerülését is segíti. Túlzott fogyasztása álmatlansághoz és fejfájáshoz vezethet, de a potenciamarket.hu oldalán található termékekben található ginzeng aránya tökéletes választás az erekciónöveléséhez, mellékhatások nélkül.
Ezenfelül felsorolhatnánk és jellemezhetnénk még számos olyan természetes anyagot, amelyek jótékony hatással vannak a férfiak szexuális életére, de a fentiek adják a potencianövelő tabletták erekciós zavarok elleni derékhadát.

Ellenjavallat?
Kár tagadni, hogy a potencianövelő tabletták nem mindenkinek hasznosak. A vényköteles tabletták hatóanyagaik miatt a szív- és érrendszeri problémákkal küszködőknek nem ajánlottak. Nekik is jó alternatívát kínálhatnak a természetes alapanyagokból megalkotott szerek, hiszen azt mondanunk sem kell, hogy az egészségnél nincs fontosabb. Egy szívbeteg férfinek felesleges lenne kockáztatnia és beszednie a kék tablettát, hogy aztán ne adj Isten pont a csúcson legyen rosszul. A természetes összetevőket tartalmazó potencianövelő tabletták esetében nincs érdemi mellékhatás, így ellenjavallat sem. Az egyes összetevőkkel szemben nagyon kis arányban allergiás reakciók léphetnek fel, de ez könnyen orvosolható azzal, hogy egy más összetevőkből és hatóanyagokból álló potencianövelőt vásárolunk. Míg a vényköteles potencianövelőknél nincs vagy nagyon kicsi az átjárási lehetőség, a természetes anyagokból készült készítményeknél sokkal több alternatíva közül választhatunk, és mindenki könnyen talál magának olyan terméket, amelynek összetevői egyáltalán nem váltanak ki belőle allergiás vagy egyéb nem kívánt reakciót. Ez azonban nem mondható el a vényköteles készítményekről. Így mielőtt letennénk a voksunkat valamely szer mellett, a gyors hatás reménye mellett vegyük fontolóra azt is, hogy szervezetünk és egészségünk szempontjából mi a legmegfelelőbb választás.

Nincs zsákbamacska
Az, hogy kinek melyik a megfelelő szer, nyilván senki sem tudja előre, de a potenciamarket.hu oldalon található készítmények esetében minden terméknél feltüntetjük az összetevők listáját a pontos mennyiségekkel együtt, így az érdeklődő előre tájékozódhat, csökkentve annak a kockázatát, hogy nem a neki megfelelő terméket vásárolja meg.
Az emberek túlnyomó többsége nem tartja „normálisnak”, ha valaki erekciós zavarokkal küszködik, de bárki életében lehet egy olyan – hosszabb vagy rövidebb – időszak, amikor nem a szexualitáson van a fókusz. Ezek a készítmények nem az ördögtől valók, hanem sok évszázados vagy akár évezredes hagyományokkal rendelkeznek. Persze régen még nem feltétlenül nevezték nevén a dolgokat, de a természethez közelebb élve tudták, hogy melyik növény, melyik alkotóelem mire való, és használták is őket. Csupán a megítélés és a hozzáállás volt más, mint manapság. Érdemes tőlük tanulnunk.