Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
Általános szerződési feltételek

www.potenciamarket.hu webáruház Általános Szerződési Feltételei

Amennyiben vásárlója kívánsz lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvasd el az Általános Szerződési Feltételeinket (továbbiakban: ÁSZF), és kizárólag abban az esetben vedd igénybe szolgáltatásainkat, ha minden pontjával egyetértesz, és kötelező érvényűnek tekinted magadra nézve!  Jelen dokumentumot nem iktatjuk, kizárólag elektronikusan olvasható, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. Az elektronikus úton létrejött szerződés írásbeli szerződésnek minősül! A  www.potenciamarket.hu webáruház működésével, megrendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésedre állunk!

A szerződés tartalma:

1. Webáruház üzemeltetőjének adatai
2. Termékek köre 
3. Vásárlási információk
3.1 Regisztráció 
3.2 Személyes adatok módosítása 
3.3 Rendelés menete 
3.4 A megrendelések feldolgozása 
3.5 Tájékoztatás a megrendelés teljesítéséről 
4. Szállítási és fizetési feltételek 
4.1 Árak feltüntetése
4.2 A fizetés módja 
4.3 Házhozszállítás
4.4 A házhozszállítás díjszabása 
5. Garancia 
6. Elállás joga 
6.1 Elállási jog ismertetése 
6.2 Az elállási jog gyakorlásának menete
7. Adatkezelés 
8. Egyéb 
8.1 Szerződésmódosítás 
8.2 Vitás esetek

Internetes cím: https://www.potenciamarket.hu

Webáruház üzemeltetője: Ren-Trade Bt

Székhely: 1154 Budapest, Népfelkelő utca 51. 
Telephely: 1151 Budapest, Wysocki utca 1.  E épület I. emelet 112. 
Adószám: 22581587-2-42 
Közösségi adószám: HU22581587 
Cégjegyzékszám: 01-06-781517 
Céget nyilvántartásba vette: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága

Telefonos elérhetőség: +36 20 277 8095

e-mail: info@potenciamarket.hu

Az www.potenciamarket.hu webáruházban széles választékban kínálunk erotikus kellékeket, kiegészítőket. A megjelenített termékek kizárólag on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg. 

3. Vásárlási információk

3.1. Regisztráció,rendelés leadás
Az www.potenciamarket.hu webáruház oldalán lehetőség van regisztrációra, de a vásárlás regisztráció nélkül is megtörténhet. A regisztráció során az adatlapot értelemszerűen ki kell tölteni. Itt választható fizetési és szállítási mód, mely később a rendelések folyamán – a futárnak történő átadás előtt - megváltoztatható.  Lehetőség van eltérő szállítási és számlázási cím megadására is. A regisztrációt megelőzően is kosárba helyezhetőek a termékek, a megrendelés elküldésekor is van lehetőség a regisztrációra.  A regisztrációt egyszer kell végrehajtani, későbbi vásárlások alkalmával csak be kell lépni a felhasználónév és jelszó megadásával. Az adatok pontosságára ügyelni kell, mert a megadott adatok alapján számlázzuk, illetve szállítjuk ki a terméket. Az e-mail-ben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókhoz tartozó tárhely telítettsége.  

3.2. Személyes adatok módosítása
 A személyes adatok módosítására a bejelentkezést követően a „Fiókom” menüpontba lépve, illetve telefonon, vagy e-mailben van lehetőség valamint a rendelés leadásakor még elküldés előtt az információk módosíthatóak. 

3.3 Rendelés menete
Válassza ki a megvásárolni kívánt terméket, majd helyezze a kosárba. A „Vásárlás folytatása” gomb választásával tovább folytatható a böngészés webáruházunkban vagy a „Kosár” gombra való kattintással a pénztárhoz tud menni. Vásárlás közben bármikor ellenőrizheti a kosarát, lehetőség van a mennyiségeket módosítani és tételeket törölni.  A kosárból kijelölés után a mégsem kívánt termék a „Törlés” gombra kattintva eltávolítható, illetve az egész kosár tartalma törölhető. Mennyiség megadását követően a „Kosár frissítése” gombra kattintva automatikusan frissül a kosár tartalma.  A termékek kiválasztását követően „Kosár” gombra kattintva van mód fizetésre. Regisztrált vásárlónak itt is van lehetősége a Fiókjába való belépésre. Ha még nem került sor a regisztrálásra, akkor azt a rendelés elküldése előtt megteheti. Szállítási és Számlázási adatok megadása (A fizető adatai)

Kérjük valós és pontos adatokat adjon meg, mivel ezek hiányában a terméket nem áll módunkban kiküldeni!

Fizetési mód

Utánvétes,bankkártyás illetve előre utalásos fizetési módok közül választhatsz a webáruházunkban való rendelésed leadásakor.

Rendelés leadása: Az adatok megadása és ellenőrzése után lehetőség van üzenetet hagyni ügyfélszolgálatunknak rendeléssel kapcsolatban (Rendelési megjegyzések). Ezt követően az " Ugrás a megerősítésre" gombra kattintva küldhető el a megrendelés.

A rendelés leadásához kötelező elfogadni az Általános Szerződési Feltételekben foglaltakat, és azt a tényt, hogy a rendelés leadása fizetési kötelezettséget von maga után. Ennek hiányában rendelés leadására nincs lehetőség. A megrendelést elküldését követően e-mailben visszaigazoljuk. Ehhez az e-mail cím illetve a telefonszám pontos megadása fontos, mivel ezeken tudjuk a Vevőt a későbbiekben rendeléséről tájékoztatni. 

A megrendelések feldolgozása A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 8.00 órától 16.30-ig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is lehetséges a megrendelés leadása. Amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, feldolgozására az azt követő napon kerül sor. A megrendelések feldolgozása és visszaigazolása nyilvántartószoftver segítségével automatikusan történik. Amennyiben a megrendelésről a visszaigazoló e-mail a megrendelés leadását követő 24 órán belül nem érkezne meg, ügyfélszolgálatunkkal fel kell venni a kapcsolatot.  

A megrendelés teljesítéséről való tájékoztatás  Az általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított 1-3 munkanap.

A kiszállítás, munkanapokon 8.00 órától 17.00-ig történik. A kézbesítő futárszolgálat a reggeli órákban értesítő sms-t küld a megadott telefonszámra a kiszállítás várható időintervallumáról. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. A honlapon megjelenített képek a legyártott termékektől részben eltérhetnek. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történt kiegyenlítése esetén az összeget visszautaljuk.

4.Szállítási és fizetési feltételek

4.1. Az árak feltüntetése

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak. A termékek mellett található az adott termék szállítási díja. Külön csomagolási költséget nem számítunk fel,egyéb rejtett költség nincs! Ha a megrendelés és az árucikk kézhezvétele között eltelt időben a termék ára változik, abban az esetben az oldalon a megrendeléskor látható ár fizetendő, amelyet a visszaigazoló e-mailben is feltüntettünk.  

4.2. A fizetés módja 

Futárszolgálatnak készpénzben (utánvét). A megrendelt termék(ek) árát, valamint a szállítási költséget a Vevő a csomag átvételekor a futárnak fizeti..

Előre utalás A megrendelt termék(ek) árát, valamint a szállítási költséget a Vevő előre utalással fizeti eladó részére. Eladó ilyenkor „Díjbekérőt” küld vevő részére, mely tartalmazza az utaláshoz szükséges összes adatot. A pénz bankszámlára történő beérkezés után a termék átadásra kerül a futárszolgálatnak.

Bankkártyás fizetés
A megrendelt termék(ek) árát, valamint a szállítási költséget a Vevő bankkártyával vagy Barion tárcán keresztül fizeti eladó részére.
Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

A számlát a csomag tartalmazza. Kérünk, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt vizsgáld meg, és ha sérülést találsz rajta, kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot!  

4.3. Házhozszállítás 
Szállítást csak Magyarország területére vállalunk a termékek mellett feltüntetett szállítási díjért! Lehetőség van más országokba történő szállításra,ilyenkor azonban a szállítást egyedi szállítási díjért vállaljuk melyet minden esetben a Vevővel egyeztetünk. Külföldi szállítási cím esetén csak előre utalással történhet a vásárlás.A Webáruházunkban rendelt termékeket Futárszolgálaton keresztül juttatjuk el a vásárlóhoz. Házhozszállítási idő Magyarországra: 1-3 munkanap 

4.4. A házhoz szállítás díjszabása 
Házhoz szállítási díjaink az Magyarország egész területére vonatkoznak és a termékek mellett megtalálhatók.

A 14 napos jogilag előírt visszavásárlási garancia esetében a termék visszaküldésének díja a vásárlót terheli.

Termékszavatosság

Élhetsz a termékszavatossági jogával az1959. évi IV. törvény A Polgári Törvénykönyvről Magyarországon és a 49/2003. GKM rendelet értelmében, amennyiben bizonyíthatóan a termék a vásárlás időpontjában nem felelt meg a jogszabályban vagy a szerződésben rögzített tulajdonságoknak.  A szavatossági jog érvényesítése történhet csere vagy javítás útján. Amennyiben sem cserére, sem javításra nincs lehetőség, a termék vételárát visszatérítjük, amennyiben ez a vásárlástól számított 14 napon belül jelezve lett. Ezért kérlek, hogy átvételkor tekintsd meg, hogy a csomagoláson nem keletkezett-e sérülés. Amennyiben bármilyen kár keletkezett a terméken, úgy jegyzőkönyvet kell felvetetni a futárral, és a terméket nem szabad átvenni.

  1. Garancia

www.potenciamarket.hu webáruházban található termékek import termékek. Vállaljuk a magyar jogszabályokban rögzített jótállást, illetve szavatosságot az általunk forgalmazott minden termékre. Így a Polgári törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény és az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) számú kormányrendelet alapján 1 év jótállási kötelezettséget vállalunk.  A termék meghibásodása esetén a megadott ügyfélszolgálati elérhetőségeken jelezheti a problémát. Kérjük, hogy átvételkor tekintse meg, hogy a csomagoláson nem keletkezett-e sérülés. Amennyiben bármilyen kár keletkezett a terméken, úgy jegyzőkönyvet kell felvetetni a futárral, és a terméket nem szabad átvenni. Abban az esetben, ha keletkezett sérülés és azt a kibontás követően lett tapasztalva, akkor részletes képet kérünk a hibáról és egy előzetes vizsgálattal megállapítjuk, hogy feltehetően ki felelős a hibáért. Ezt követően minőségfelelős szakemberek fogják kiértékelni, hogy a kár a gyártó hibájából történt-e vagy sem. Ha a probléma a gyártó által okozott hiba, akkor a terméket, vagy annak hibás részét webáruházunk saját költségén megjavítja, vagy újra cseréli. A nem rendeltetés szerint való használat, és vevő hibájából bekövetkezett károsodás esetén a garancia érvénytelen.  A termékek garanciális szervízpontjára történő eljuttatásának költsége a Vásárlót terheli. A sérült vagy hibás termék közvetlenül webáruházunkba küldhető vissza, a 1151 Budapest, Wysocki utca 1. E épület I.emelet 112. címre. Utánvételesen küldött csomagokat nem vesz át átvevőpontunk, azt minden esetben visszaküldi a feladónak!  A 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet.  Teljes terjedelmében az alábbi linken megtekinthető http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.ko

6. Elállás joga

6.1. Elállási jog ismertetése

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014 (II.26.) kormányrendelet 23.§ (1) szabályozása értelmében a fogyasztó az elállás jogát a megrendelt termék kézhez vételétől gyakorolhatja és onnan számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket. A www.potenciamarket.hu kizárólag bontatlan termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat megtéríteni. Az elállási jog gyakorlása esetén a termék visszajuttatásának költsége a vásárlót terheli.

A termékelállás csak a nem használt, bontatlan csomagolású termékekre vehető igénybe, már használt termékek esetén az elállási jog 14 napon belül és azon túl is érvénytelen.

Nem alkalmazható az elállási jog a higiéniai termékek, étrend kiegészítők, vitaminok, szexuális segédeszközök, kellékek, kozmetikumok esetén, amennyiben már kibontásra került a termék, ezek ugyanis a 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet 5. § c) pontja alapján a termék sajátos rendeltetéséből adódóan és higiénés okokból a „természeténél fogva nem visszaszolgáltatható” termékeknek minősülnek, és semmilyen körülmények között nem cserélhetők, kivéve a szavatossági okokból indokolt csere esetét. A korlátozás felsőruházatra nem vonatkozik.

Bővebb információ: www.nfh.hu/portal/hasznos/internetes/elallasi_hianya.html

Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó további egy évig gyakorolni az elállási jogát. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

Rendelés lemondása: Elküldött megrendelését a rendelést követő munkanapon délelőtt 12 óráig, e-mailben vagy telefonon lehet lemondani.

6.2. Elállási jog gyakorlásának menete 

Amennyiben a Vevő élni szeretne elállási jogával, úgy e-mailben küldje el nekünk szándékát. E-mailben történő jelzés esetén az e-mail elküldésének időpontját vesszük figyelembe. A megrendelt terméket a Vevő postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza a cégünk címére. A termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, az utánvéttel küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!  A termék nem rendeltetésszerű használatából eredő károk megtérítése a Vásárlót terheli!  A csomag cégünkhöz történő beérkezését követően a csomag kibontásáról és a visszaküldött termék megvizsgálásáról videófelvétel készül. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése miatt van szükség.  A termék visszaérkezését követő tizennégy napon belül a www.potenciamarket.hu a Vásárló által megadott bankszámlaszámra visszatéríti a termék vételárát, amennyiben az nem használt, sérülésmentes és hiánytalanul visszajuttatásra került.

7. Adatkezelés

A Ren-Trade Bt., a Vevő által rendelkezésre bocsátott adatokat célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében határozatlan ideig tárolja. Vásárló vállalja, hogy adatait harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Szolgáltató alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Ren-Trade Bt a Vevő adatainak kezelésekor a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 2011. évi CXII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el.

8.Egyéb

8.1. Szerződés módosítás
Az üzemeltető bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan, külön értesítési kötelezettség nélkül módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A már leadott megrendelésekre a leadáskori ÁSZF irányadó. Az új rendelésekre a mindenkori hatályos ÁSZF vonatkozik.  . 

8.2. Vitás esetek 
A szerződő Felek mindent elkövetnek annak érdekében, hogy az esetleges vitás kérdéseket tárgyalások útján rendezzék. Amennyiben tárgyalásos úton nem lehetséges a jogvita rendezésére, szerződő Felek értékhatártól függően a Pesti Központi Kerületi Bíróság, illetve a Fővárosi Bíróság kizárólagos illetékességének vetik alá magukat.  

8.3. Korlátozott felelősség
www.potenciamarket.hu webáruház a Ren-Trade Bt. semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

  • Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza A www.potenciamarket.hu Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
  • Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
  • Bármely levél - függetlenül attól, hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - , de főleg bármilyen adat elvesztése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése. Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.

www.potenciamarket.hu Webáruház nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami a www.potenciamarket.hu Webáruházhoz való csatlakozás miatt következett be.

A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.

www.potenciamarket.hu nem vonható felelősségre semmilyen esetben vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.

www.potenciamarket.hu Webáruház tulajdonosa, Ren-Trade Bt szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt a webáruházban. A változás a www.potenciamarket.hu Webáruházban történt megjelenítés időpontjától lép életbe.

Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a www.potenciamarket.hu  Webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.

Az Általános Szerződési Feltételek elfogadásával a Vásárló hozzájárul ahhoz, hogy a szükséges dokumentumokat (elállási jog, elállási nyilatkozat, használati útmutató) honlapunkon, az Információs Központ menüpont alatt tesszük elérhetővé számára. Továbbá elfogadja, hogy bárminemű pénzvisszafizetést az általa megadott bankszámlaszámra eszközöljük.

 

Készült: 2020. Június 01. 
Hatályba lépés kelte: 2019. Június 01. napján. 
Érvényes határozatlan ideig. 
Készült: http://www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK14030.pdf és 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján.

Forrás: Törvényes Webáruház 
Webcím: http://torvenyeswebaruhaz.com

Adatkezelési tájékoztató
Adatkezelési Tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

 https://www.potenciamarket.hu

weboldal látogatói és regisztrált felhasználói részére.

 

Bevezetés

A szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során, az oldalon regisztrált személyek adatait kezeli abból a célból, hogy részükre megfelelő szolgáltatást nyújthasson.

A szolgáltató teljes mértékben meg kíván felelni a személyes adatok kezelésére vonatkozó jogszabályi előírásoknak, különösen az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletében foglaltaknak.

Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült, figyelemmel a 2011. évi CXII. törvény tartalmára, amely az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szól.

 

 Szolgáltató, adatkezelő megnevezése

Név / cégnév:

Ren-Trade Bt

Székhely:

1154 Budapest, Népfelkelő utca 51

Adószám:

22581587-2-42

Weboldal megnevezése, címe:

Potenciamarket Webáruház

 

Az adatkezelő elérhetőségei

Név / cégnév:

Ren-Trade Bt

Székhely:

1154 Budapest, Népfelkelő utca 51

Levelezési cím:

1154 Budapest, Népfelkelő utca 51

E-mail:

info@potenciamarket.hu

Telefon:

+36-20-277-8095

 

Fogalommeghatározások

 -       a GDPR (General Data Protection Regulation) az Európai Unió új Adatvédelmi Rendelete;

 -       adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés, továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

-       adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

-       személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre (érintett) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

-       adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

-       az érintett hozzájárulása: az érintett akaratának önkéntes, konkrét és megfelelő tájékoztatáson alapuló és egyértelmű kinyilvánítása, amellyel az érintett nyilatkozat vagy a megerősítést félreérthetetlenül kifejező cselekedet útján jelzi, hogy beleegyezését adja az őt érintő személyes adatok kezeléséhez;

-       adatvédelmi incidens: a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi.

-       címzett: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, akivel vagy amellyel a személyes adatot közlik, függetlenül attól, hogy harmadik fél-e. Azon közhatalmi szervek, amelyek egy egyedi vizsgálat keretében az uniós vagy a tagállami joggal összhangban férhetnek hozzá személyes adatokhoz, nem minősülnek címzettnek; az említett adatok e közhatalmi szervek általi kezelése meg kell, hogy feleljen az adatkezelés céljainak megfelelően az alkalmazandó adatvédelmi szabályoknak;

-       harmadik fél: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel, az adatfeldolgozóval vagy azokkal a személyekkel, akik az adatkezelő vagy adatfeldolgozó közvetlen irányítása alatt a személyes adatok kezelésére felhatalmazást kaptak.

 

Az adatkezelés irányelvei

Az adatkezelő kijelenti, hogy az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint végzi a személyes adatok kezelését és betartja a vonatkozó jogszabályok előírásait, különös figyelemmel az alábbiakra:

A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon kell végezni.

A személyes adatok gyűjtése csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból történhet.

A személyes adatok kezelésének célja megfelelő és releváns legyen, és csak a szükséges mértékű lehet.

A személyes adatoknak pontosnak és naprakésznek kell lenniük. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul törölni kell.

A személyes adatok tárolásának olyan formában kell történnie, hogy az érintettek azonosítását csak szükséges ideig tegye lehetővé. A személyes adatok ennél hosszabb ideig történő tárolására csak akkor kerülhet sor, ha a tárolás közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból történik.

A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.

Az adatvédelem elveit minden azonosított vagy azonosítható természetes személyre vonatkozó információ esetében alkalmazni kell.

 

Fontos adatkezelési információk

Az adatkezelés célja, hogy a szolgáltató / adatkezelő a weboldal működtetése során az oldalon regisztrált személyek részére megfelelő többletszolgáltatást nyújthasson.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlése. Az adatkezelés időtartama mindig a konkrét felhasználói cél függvénye, de az adatokat haladéktalanul törölni kell, ha az eredetileg kitűzött cél már megvalósult. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását az érintett személy bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. Amennyiben a törlésnek jogszabályi akadálya nincs, ez esetben adatai törlésre kerülnek.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az érintett személy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról.

Az érintett személy bármely időpontban visszavonhatja az adatkezelési hozzájárulását, de ez nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét.

Az érintett személy élhet a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogával.

Amennyiben az érintett személy használni kívánja a regisztráció nyújtotta előnyöket, azaz igénybe kívánja venni a weboldal ez irányú szolgáltatását, szükséges a kért személyes adatok megadása. Az érintett személy nem köteles személyes adatokat megadni, az adatszolgáltatás elmaradása számára semmilyen hátrányos következménnyel nem jár. A weboldal egyes funkcióinak igénybe vétele azonban regisztráció nélkül nem lehetséges.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse illetve kiegészítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

Az érintett személy jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, amennyiben az adatkezelésnek nincs más jogalapja.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

Weboldalon történő regisztráció

Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása és kapcsolatfelvétel.

A regisztrációs adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

A személyes adatok megadása feltétlenül szükséges az adatbázisokban történő azonosítás és a kapcsolattartás miatt. A pontos cégnév és cím a számlázáshoz szükséges, amely jogszabályi kötelezettség.

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

Név

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail

Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon

Azonosítás, kapcsolattartás.

Regisztráció időpontja

Technikai információs művelet.

IP cím

Technikai információs művelet.

 A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Ön, mint érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

Megrendelés leadása

Az adatkezelés célja többletszolgáltatás nyújtása, kapcsolatfelvétel, visszaigazoló e-mail küldése. Az Ön megrendelését csak akkor tudjuk teljesíteni, ha megadja kapcsolattartási és számlázási adatait, amelyek feltétlenül szükségesek a kapcsolattartás és számlázás miatt.

A adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Számlázás esetén az adatkezelés jogszabályi előíráson alapul.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal regisztrációs felhasználói.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés jogszabályi előírás, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A személyes adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

Név

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail

Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon

Azonosítás, kapcsolattartás.

Rendelt termék adatai

A termék azonosítása.

Regisztráció időpontja

Technikai információs művelet.

IP cím

Technikai információs művelet.

A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Az érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

Számlakiállítás

Az adatkezelés célja elektronikus számla kiállítása és küldése e-mail mellékletként

Az adatkezelés jogalapja jogszabályon alapuló kötelező adatkezelés.

Az adatkezelésben érintettek köre a szolgáltató vevőpartnerei.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés jogszabályi előírás, illetve a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben. A számlázási adatok törlése jogszabályi előírás szerint történhet meg.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

A számlaadatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken.

 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

Név

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cégnév

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

Cím

Azonosítás, kapcsolattartás, számlázás.

E-mail

Azonosítás, kapcsolattartás.

Telefon

Azonosítás, kapcsolattartás.

Adószám / adóazonosító

A vevő azonosítása.

Számlaadatok

A számla azonosítása.

Számlakiállítás időpontja

Technikai információs művelet.

 A felhasználó adatkezelési hozzájárulását a weboldalon található és kifejezetten erre szolgáló üres checkbox szándékos kipipálásával teheti meg.

Az érintett személy tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, e tekintetben a fentebb részletezett adatkezelési információk és ezen tájékoztató, valamint a tájékoztatóban ismertetett jogszabályok szerinti eljáráshoz jogosult.

 

Hírlevél küldés

 A weblap üzemeltetőjeként kijelentjük, hogy az általunk megjelentetett információk és ismertetők során maradéktalanul betartjuk a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket. Kijelentjük továbbá, hogy hírlevélre történő feliratkozáskor nem áll módunkban a kapcsolattartási adatok valódiságának ellenőrzése és annak megállapítása sem, hogy a megadott adatok magánszemélyre vagy vállalkozásra vonatkoznak. A velünk kapcsolatba lépő vállalkozásokat ügyfél partnerként kezeljük.

Az adatkezelés célja szakmai ismertetők, reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek, információk, hírlevelek küldése, amelyekről bármikor következmények nélkül leiratkozhat. Ön akkor is minden következmény nélkül leiratkozhat, ha vállalkozása időközben megszűnt, a vállalkozásból kilépett, vagy valaki az Ön kapcsolattartási adatait közölte velünk.

Az adatkezelés jogalapja az Ön hozzájárulása. Tájékoztatjuk, hogy a felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy a szolgáltató reklámajánlataival, tájékoztatásaival és egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott e-mail címen megkeresse. Ennek következtében a felhasználó hozzájárulhat ahhoz, hogy a szolgáltató e célból a szükséges személyes adatait kezelje.

Tájékoztatjuk, ha hírlevelet szeretne kapni tőlünk, a szükséges adatokat köteles megadni. Az adatszolgáltatás elmaradása esetén nem tudunk Önnek hírlevelet küldeni.

Az adatkezelés időtartama. Az adatkezelés a hozzájárulás visszavonásáig történik. Az adatkezeléshez történő hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Az adatok törlése az adatkezeléshez történő hozzájárulás visszavonásakor történik meg. Ön bármikor visszavonhatja az adatkezeléshez történő hozzájárulását a kapcsolattartási e-mail címre küldött levélben.

Ugyancsak visszavonható a hozzájárulás a kiküldött hírlevelekben megjelenő link alapján.

Az adatok megismerésére jogosultak az adatkezelő és alkalmazottai.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

Az adatok módosítása vagy törlése kezdeményezhető e-mailben, telefonon vagy levélben a fentebb megadott elérhetőségi lehetőségeken. 

Kezelt adatok köre

Az adatkezelési adatok konkrét célja

Név

Azonosítás, kapcsolattartás.

E-mail

Azonosítás, kapcsolattartás.

Feliratkozás időpontja

Technikai információs művelet.

IP cím

Technikai információs művelet.

Tájékoztatjuk, hogy sem a felhasználónév, sem az e-mail cím esetében nem szükséges, hogy az a személyére utaló adatot tartalmazzon. Így például nem szükséges, hogy a felhasználónév vagy az e-mail cím az Ön nevét tartalmazza. Ön teljesen szabadon dönt arról, hogy ha olyan felhasználó nevet vagy e-mail címet ad meg, amely az Ön kilétére utaló információt tartalmaz. Az e-mail cím - ami a kapcsolattartást szolgálja - feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az Ön részére küldött hírlevél vagy szakmai információ célba érjen.

 

Sütik (cookie-k)

A sütiket a meglátogatott weboldalak helyezik el a felhasználó számítógépén és olyan információt tartalmaznak, mint például az oldal beállításai vagy a bejelentkezés állapota.

A cookie-k tehát a felkeresett weboldalak által létrehozott kis fájlok. A böngészési adatok mentésével javítják a felhasználói élményt. A cookie-k segítségével a weboldal emlékezik a webhely beállításaira, és helyileg releváns tartalmakat kínál fel.

A weblap látogatóinak számítógépére a szolgáltató weboldala egy kis fájlt (cookie) küld annak érdekében, hogy a látogatás ténye és ideje megállapítható legyen. Erről a szolgáltató a weblap látogatóját tájékoztatja.

Az adatkezelésben érintettek köre a weboldal látogatói.

Az adatkezelés célja többletszolgáltatás, azonosítás, a látogatók nyomon követése.

Az adatkezelés jogalapja. A felhasználó hozzájárulása nem szükséges, amennyiben a sütik használatához a szolgáltatónak feltétlenül szüksége van.

Az adatok köre: egyedi azonosítószám, időpont, beállítási adatok.

A felhasználónak lehetősége van arra, hogy a sütiket a Beállítások menüpontban bármikor törölje a böngészőkből.

Az adatok megismerésére jogosul adatkezelők. A sütik használatával nem kezel személyes adatokat az adatkezelő.

Az adatok tárolási módja: elektronikus

 

Közösségi oldalak

A közösségi oldal egy médiaeszköz, ahol az üzenetet közösségi felhasználókon keresztül terjesztik. A közösségi média az internetet és az online megjelenési lehetőségeket használja annak érdekében, hogy a felhasználók tartalombefogadókból tartalomszerkesztővé váljanak.

A közösségi média az internetes alkalmazások olyan felülete, amelyen a felhasználók által létrehozott tartalom található, például Facebook, Google+, Twitter, Pinterest stb.

A közösségi média megjelenési formái lehetnek nyilvános beszédek, előadások, bemutatók, termékek vagy szolgáltatások ismertetése.

A közösségi médiában megjelent információk formái lehetnek fórumok, blogbejegyzések, kép-, videó-, és hanganyagok, üzenőfalak, e-mail üzenetek, stb.

A fentieknek megfelelően a kezelt adatok köre a személyes adatokon túl lehet a felhasználó nyilvános profilképe is.

Az érintettek köre: valamennyi regisztrált felhasználó.

Az adatgyűjtés célja a weboldal vagy a hozzá kapcsolódó weblap népszerűsítése.

Az adatkezelés jogalapja az érintett önkéntes hozzájárulása.

Az adatkezelés időtartama: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatok törlési határideje: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatok megismerésére jogosultak: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok: az adott közösségi oldalon megtekinthető szabályozás szerint.

Az adatok tárolási módja: elektronikus.

Fontos figyelembe venni, hogy amikor a felhasználó feltölt vagy beküld valamilyen személyes adatot, világszerte érvényes engedélyt ad a közösségi oldal üzemeltetőjének arra, hogy az ilyen tartalmakat tárolhassa és felhasználhassa.

Ezért nagyon fontos meggyőződni arról, hogy a közzétett információ közléséhez a felhasználó teljes jogosultsággal rendelkezik-e.

 

Google Analytics

 Weboldalunk a Google Analytics alkalmazást használja.

 

Google Analytics alkalmazása esetén:

A Google Analytics belső cookie-k (sütik) alapján állít össze jelentést ügyfelei részére a weblap felhasználóinak szokásairól.

A weboldal üzemeltetőjének megbízásából a Google az információkat arra használja, hogy

kiértékelje, hogyan használják a felhasználók a honlapot. További szolgáltatásként a honlap aktivitásával összefüggő jelentéseket készít weboldal üzemeltetőjének részére, hogy az további szolgáltatásokat teljesíthessen.

Az adatokat a Google szerverei kódolt formátumban tárolják, hogy megnehezítsék és elejét vegyék az adatokkal való visszaélésnek.

A Google Analytics letiltása az alábbiak szerint történhet. Idézet az oldalról:

Azok a webhelyfelhasználók, akik nem szeretnék, hogy a Google Analytics JavaScript jelentést készítsen az adataikról, telepíthetik a Google Analytics letiltó böngészőbővítményét. A bővítmény megtiltja a Google Analytics JavaScript (ga.js, analytics.js, és dc.js) számára, hogy információkat küldjön a Google Analytics rendszernek. A böngészőbővítmény a legtöbb újabb böngészőben használható. A Google Analytics letiltó böngészőbővítménye nem akadályozza meg az adatküldést maga a webhely és más internetes elemzési szolgáltatások részére.

https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

A Google adatvédelmi irányelvei: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Az adatok felhasználásával és védelmével kapcsolatos információk részletesen a fenti hivatkozásokon érhetők el.

 Adatvédelem részletesen: https://static.googleusercontent.com/media/www.google.com/en//intl/hu/policies/privacy/google_privacy_policy_hu.pdf

 

Adatfeldolgozók

 Tárhelyszolgáltató:

Név / cégnév:

Web-Server Kft

Székhely:

4025 Debrecen,Pásti utca 2.

Telefon:

+36-52-541-346

E-mail:

info@web-server.hu

 

 Szállítási szolgáltatók:

Fáma First Kft

1183 Budapest, Akadály utca 15.

+36-20-524-4777

info@famafutar.hu

24H Parcel Zrt

1106 Budapest, Fehér út 10.

+36-20-224-2424

24hfutar@24hfutar-hu

FoxPost Zrt

3200 Gyöngyös,Batsányi János utca 9.

+36-1-999-0369

info@foxpost.hu

Sprinter Futár Kft

1097 Budapest, Táblás utca 39

+36-1-347-3000

info@sprinter.hu

Royal Futár Kft

1097 Budapest, Gubacsi út 32

+36-1-216-3606

ugyfelszolgalat@royal.hu

 GLS Hungary

2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.

+36-29-886-670

info@gls-hungary.com

Gebrüder Weiss

2330 Dunaharaszti, Raktár u. 2

+36-24-506-700 

gw.hungary@gw-world.com

 

Könyvelés szolgáltató:

PÁMEN Iroda Kft

4337 Jármi, Arany János köz 17.

 

Weboldal üzemeltetés:

UNAS Online Kft

9400 Sopron, Kőszegi út 14.

 

Az Ön által megadott adatokat a tárhelyszolgáltató által üzemeltetett szerver tárolja. Az adatokhoz csak munkatársaink, illetve a szervert üzemeltető munkatársak férhetnek hozzá, de mindannyian felelősséggel tartoznak az adatok biztonságos kezeléséért.

A tevékenység megnevezése: tárhelyszolgáltatás, szerverszolgáltatás.

Az adatkezelés célja: a weboldal működésének biztosítása.

A kezelt adatok: az érintett által megadott személyes adatok

Az adatkezelés időtartama és az adatok törlésének határideje. Az adatkezelés a weboldal működésének végéig, illetve a weboldal működtetője és a tárhelyszolgáltató közötti szerződéses megállapodás szerint. Az érintett személy szükség esetén a tárhelyszolgáltatót megkeresve is kérheti adatai törlését.

Az adatkezelés jogalapja az érintett személy hozzájárulása, illetve jogszabályon alapuló adatkezelés.

 

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok

 

A tájékoztatás kéréshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet tőlünk, hogy cégünk milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. Az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A helyesbítéshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk hogy valamely adatát módosítsuk. Erről az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A törléshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának törlését. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A zároláshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának zárolását. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk. 

A tiltakozáshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről Önt e-mailben tájékoztatjuk.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogérvényesítési lehetőség

Az Ön által tapasztalt jogellenes adatkezelés esetén értesítse cégünket, így lehetőség nyílik arra, hogy rövid időn belül helyreálljon a jogszerű állapot. Az Ön érdekében mindent megteszünk, hogy a vázolt probléma megoldódjon.

Amennyiben az Ön megítélése szerint a jogszerű állapot nem állítható helyre, értesítse erről a hatóságot az alábbi elérhetőségeken:

 

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Cím: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c 

Telefon: +36 (1) 391-1400  Fax: +36 (1) 391-1410 

E-mail: ugyfelszolgalat (kukac) naih.hu 

URL https://naih.hu 

koordináták: É 47°30'56''; K 18°59'57'' 

 

Az adatkezelés alapjául szolgáló jogszabályok

 

-       AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (2016. április 27.) a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet).

-   2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

-       A köziratokról, a közlevéltárakról és a magánlevéltári anyag védelméről szóló 1995. évi LXVI. törvény.

-       A közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII. 29.) Korm. rendelet.

-       2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

-       2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről.