Blog

A női popsiformák és a szex kapcsolata

Kellner Tamás
2023.12.15 14:45
A női popsiformák és a szex kapcsolata

Mióta ember az ember, a női vonalaknak mindig is nagy szerepük volt a férfiak érdeklődésének felkeltésében, és  – részben ennek hatására – abban, hogy kialakuljon a szexuális vonzalom a másik nem egy-egy képviselője iránt.

 Az egyik olyan testrész amely a leginkább megmozgatja a férfiak fantáziáját, a fenék, amely a mell után a második olyan testrész, amit a férfiak rögtön „lecsekkolnak”.

Természetesen a különböző korokban és kultúrákban mindig más és más fenékforma számított vonzónak. A szépségideálok mindig változtak és változnak,  de egy dolog a régi maradt: a női fenék a szexuális vonzerő kifejezőjeként mindig a középpontban maradt.

Popsitöri

Legyen szó akár a több mint 20 ezer éves willendorfi Vénuszról az ő telt idomaival, vagy a különböző történelmi korszakok népszerű alakjairól, esetleg a manapság divatos trendek képviselőiről, a történelem során mindig is voltak preferáltabb női vonalak és popsiformák.

 

Az ókori görögök számára például az izmos, feszes fenék volt a szépségideál  és az egészség szimbóluma. A reneszánsz korban a telt idomok és a formás vonalak voltak divatosak, míg a 20. század közepén a laposabb, fiúsabb formák váltak népszerűvé. A 21. században viszont egyre inkább hangsúlyozzuk a testi elfogadást és a szépség sokféleségét. A közösségi és egyéb médiumok sokat segítettek az elmúlt időszakban abban, hogy a női test sokfélesége egyre több helyen teret nyerhessen.  Ma már nem csupán egyetlen ideális fenékforma létezik – mindenki mást preferál. De az, hogy ki melyik formát részesíti előnyben, már csak az ízlésen múlik.

 

Formák

Egy női fenék formája számos tényezőtől függ, beleértve a genetikát, a testsúlyt, a munkavégzést és a fizikai aktivitást. A fenékformáknak négy alaptípusa van:

  • Szögletes: Ennél a fenékformánál jellemzően lazák a kötőszövetek, ezért a pluszkilók egyenletesen rakódnak rá a test minden tájékára. A típust teltebb és laposabb fenék jellemzi.
  • Fordított háromszög: A háromszög alakú fenék esetében a csípő keskeny, a popsiforma ezért karcsúnak és sportosnak hat. A narancsbőr nem jellemző, viszont a pluszkilók ennél a típusnál a hasat és a felsőtestet célozzák meg.
  • Fordított szív: A szív alakú fenékkel rendelkező típusok jellemzője, hogy csípőjük és válluk keskeny, hasuk pedig lapos. Főleg popsira rakódnak a pluszkilók. Ennél a formánál jellemző a narancsbőr.
  • Gömbölyű: Itt a lényeg a gömbölyű idomokon van, függetlenül attól, hogy az kisebb vagy nagyobb. Erre a popsiformára nehéz hízni, és az ilyen hátsóval rendelkező hölgyek általában stabilan tartják formájukat. Hízásnál maximum úszógumi jelleg képzelhető el, de ez a feneküket nem érinti.

Érdemes lehet még egy idetartozó újkori jelenséget megemlíteni. A gömbölyű popsiforma és a vékony derék kombinációját sokan a brazil hölgyek privilégiumának tulajdonítják, de a világon egyre több hölgy szeretne ilyen hátsót. Mivel genetikailag más popsiformáknál ez kivitelezhetetlen, ezért sokan plasztikai sebész kése alá fekszenek. A műtét során a test egyik területéről leszívott zsírral töltik fel a feneket, hogy elérjék a kívánt brazil hatást.

 

Popsiformák és a szex

A női fenékformák és a szexualitás kapcsolata igen összetett és sokrétű. Egy nemrég készült reprezentatív felmérés szerint a férfiak általában a kerekebb, teltebb fenékformákat találják vonzóbbnak. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ezek a formák egészséges és termékeny nőt sugallnak.

Egy, a nők körében végzett felmérés is hasonló eredményre vezetett, miszerint a hölgyek is a kerekebb fenékformákat találják vonzóbbnak, bár ez a forma nem mindenkinek adatik meg. Ők a kerek popsiformát az erővel és a magabiztossággal párosították.

Természetesen az ízlés a női fenékformák terén teljesen szubjektív. Nincs egyetlen, mindenki számára vonzó fenékforma.

Szex és popsiforma tekintetében is alapvetően két „műfaj” képviselteti magát. Az egyik táborát azok erősítik akik a kerek, kissé nagyobb popsival rendelkező szexpartnert részesítik előnyben, mégpedig azért, mert szex közben a behatolásnál, illetve magánál az aktusnál a nyílás szűkebb – a plusz zsírszövetek miatt –, így jobban súrlódik a pénisz, ami izgatóbb lehet. A felmérések szerint ezáltal, a nagyobb stimulációnak köszönhetően, nagyobb lesz az ejakuláció. Mivel az aktus teljes ideje alatt fennáll a stimuláció, kevesebben számoltak be merevedési zavarokról vagy elernyedő péniszről. Amennyiben mégis ilyen probléma áll fenn, érdemes lehet az együttlét előtt  potencianövelő tablettát, vagy egy korai magömlés elleni készítményt alkalmazni.

A másik műfaj rajongói viszont úgy nyilatkoztak, hogy a kisebb, sportosabb fenék nagyobb mozgékonyságot és aktivitást feltételez a tulajdonosáról. Szexnél pedig egybehangzóan azt nyilatkozták, hogy jobban „odaférnek”, és nem kell „átküzdeniük” magukat az akadályokon, illetve teljesen be tudnak hatolni. Erre szokták mondani, hogy ízlések és pofonok.

Természetesen az ideális szexpóz szintén személyes preferencia kérdése. Egyesek inkább azokat a pozíciókat találják élvezetesnek, amelyek kiemelik a fenék formáját, és amelynek során úgymond „popsifókuszú” a szex. Az ebbe a csoportba tartozók aktus közben szeretik látni a popsi mozgását. Mások viszont az intimebb helyzeteket kedvelik, ahol csak másodrendű szempont az ilyen jellegű láthatóság.

 

Társadalmi normák

A mai világban minden az elfogadásról és a pozitív testképről szól, így a mai trendeknek megfelelően mindenféle popsiforma elfogadott, és nincsenek tipikusan idealizált hátsók. A  női fenékformákhoz való vonzódás a társadalmi normáktól és kultúráktól is függhet. Például a nyugati kultúrákban a kerekebb, teltebb fenékformákat gyakran szexuálisabban vonzóbbaknak tartják, mint a keskenyebb, atletikusabb alakzatokat. Ezzel szemben a keleti kultúrákban a keskenyebb, atletikusabb fenékformákat gyakran egészségesebbnek és vonzóbbnak tartják, így ők egyértelműen az ilyen popsiformák mellett teszik le a voksukat. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a keleti kultúrákban a női szépség gyakran a harmóniával és az egészséges lelki egyensúllyal párosul.

 

Végszó

A divat változása, a kulturális eltérések és az egyéni preferenciák mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ne csupán egyetlen „ideális” fenékforma létezzen. Az elfogadás és a sokszínűség iránti nyitottság segíthet abban, hogy minden nő magabiztosan érezze magát a saját bőrében, függetlenül a testalkatától. És bár a szexualitásban a fenékforma szerepet játszhat, nem szabad, hogy túl nagy hangsúlyt kapjon, hiszen az együttlétnek főleg a bizalomra, az egyetértésre és a tiszteletre kell épülnie.